Massagepraktijk Leiderdorp

Sportmassage    Ontspanningsmassage    Sportzorg    Hersteltraining

KLACHTGERICHTE MASSAGE

Tijdens een klachtgerichte massage wordt er uitgebreid aandacht besteed aan probleemgebieden in het lichaam. Heeft u vaak last van een stijve nek of schouders? Hoofdpijn? Pijn in de onderrug? Kramp in de kuiten? Een tennisarm? Dit zijn allemaal voorbeelden van aandoeningen waarbij massage bevorderlijk voor het herstel kan zijn!
 

Klachtgerichte massage richt zich dus specifiek op pijngebieden in het lichaam. Maar een klachtgerichte behandeling is méér dan alleen masseren. Tijdens de behandeling van een klacht zal ik ook kijken naar wát de oorsprong van de klacht kan zijn. Is het een foutje in de houding? Of een overbelasting, die in de toekomst mogelijk voorkomen kan worden? Heeft de huidige klacht relatie tot andere klachten, nu of in het verleden?
 
Met massage kunnen veel klachten verminderd worden! Het doelgericht en diep los masseren van de spieren is daarvoor vaak een effectieve eerste stap.

Dry needling

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Dry needling gebruikt een “droge”(dry) acupunctuurnaald, er wordt geen vloeistof in de spier gebracht. Meestal is de verbetering direct voelbaar met name in kracht verbetering, meer bewegingsvrijheid en pijnverlichting.
  

Klachtenanalyse, advies & oefeningen

Tijdens een behandeling Klachtgerichte Massage zal ik daarom altijd een goede inschatting van de klacht willen maken. Daarvoor kan het nodig zijn om een korte inspectie van de lichaamshouding uit te voeren. Of om een aantal functietesten af te nemen, waardoor mogelijke bewegingsbeperkingen in het lichaam zichtbaar worden.
 
Uit de massage zelf doe ik natuurlijk ook informatie op. Zoals het voelen van spierknopen of algehele spanning van een spier, plus uw feedback over wanneer het pijnlijk aanvoelt. Door al deze informatie samen zal ik een goed idee krijgen van welke spieren specifiek zijn aangedaan. Op basis daarvan kan ik dan ook advies meegeven, zoals een rek- of versterkende oefeningen of een aanpassing in de houding.
  

Voorbeelden van klachten voor klachtgerichte massage

 Pijnklachten in de nek- en schouders
Algemene spanningsklachten
Pijnklachten in de rug
Hoofdpijn
Chronische whiplash
Frozen shoulder
Kramp in bijvoorbeeld kuiten, bovenbenen of billen
Herstellende zweepslag (na +/- 2 weken)
Muisarm (RSI/CANS)
Tennisarm
Golferselleboog

 Afspraak maken voor een massage

Massages zijn alleen mogelijk op afspraak. (korte termijn is inpasbaar)